Geen kermis in De Hoogte

Geen kermis op De Hoogte op Bevrijdingsdag, dit jaar.
De speeltuinvereniging die de kermis zou organiseren krijgt geen vergunning omdat ze deze te laat hebben aangevraagd.

De wijkbewoners zijn boos. Al 65 jaar is er een bescheiden kermis waar de hele buurt van geniet. Ze hebben in de buurt geflyerd en handtekeningen verzameld. De gemeente is echter onvermurwbaar. ‘Als je zoiets wilt organiseren moet je 6 weken van te voren een vergunning aanvragen. Vorig jaar hebben we de speeltuinvereniging een waarschuwing gegeven. Toen hebben we nog door de vingers gezien dat men pas 1 week van te voren de aanvraag indiende. Dan is er echter geen tijd genoeg om alle hulpdiensten in te schakelen en als er dan iets gebeurt is de gemeente verantwoordelijk. Dat willen we gewoon niet meer.’
De speeltuinvereniging heeft nu wel een aantal andere activiteiten op het speeltuinterrein georganiseerd maar de wijkbewoners zijn hier ontevreden over.