FC Groningen beperkt nederlaag in Almelo

FC Groningen speelde donderdagavond in het Polman Stadion de eerste wedstrijd in de Play-Offs, voor een plek om Europees voetbal. In een wedstrijd, waar FC Groningen ver onder de maat speelde hielden de Groningers de schade beperkt. Het werd in Almelo 3-2.

Eerste helft:

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor FC Groningen. Na een voorzet van Kieftenbeld kon Andersson de bal niet goed controleren. Zijn schotje ging naast de goal van Pasveer. Na vijf minuten komt Heracles op voorsprong. Het was tevens de eerste kans van Heracles. De bal wordt na een voorzet niet goed verwerkt door de defensie van de Groningers. Hierdoor kan Armenteros binnenschieten, 1-0.

Na acht minuten kreeg Bacuna de kans om de stand weer op 1-1 te zetten. Hij stuitte echter op Pasveer. Na een kwartier kon er weer gejuicht worden in Almelo. Douglas werd door de Groningse verdediging geen strobreed in de weg gelegd. Hij kon van de rechterkant gemakkelijk naar binnen komen en Heracles op 2-0 schieten.

Anderhalve minuut later was het dan raak aan de andere kant. Stenman zette op de rand van de zestien een één twee op met Tadic en de Zweed legde de bal terug op Ivens. Hij kon de 2-1 binnenschuiven.

Groningen laat de mannen van Peter Bosz daarna gemakkelijk komen en de Groningers hebben moeite met de snelle aanvallers van Heracles. Heracles blijft gevaarlijk. Fledderus en Overtoom mikken net naast de goal van Luciano.

Dezelfde Luciano redt FC Groningen in de 27ste minuut. Na wederom een goede aanval van Heracles moet Luciano gestrekt na het schot van Armenteros. In de aanval erop haalt Stenman Douglas neer op de rand van de zestien meter. Het kost de Zweed een gele kaart.

Na 35 minuten hadden al drie van de vier verdedigers van FC Groningen een kaart op zak. Alleen de Belg Ivens deelde niet mee in de kaarten.

De ruststand is 2-1 in het Polman Stadion. FC Groningen mag niet klagen dat Heracles verzuimde de kansen af te maken, want de schade had veel groter kunnen zijn voor de Groningers.

Tweede helft

Na de thee krijgt FC Groningen direct een goede kans. Tadic gaf de voorzet, maar Bacuna kopte net over. Heracles nam het daarna direct weer over met een schot van Everton in de korte hoek. Die bal was een prooi voor Luciano die de bal tot hoekschop verwerkte.

Na 55 minuten in tweede helft  tekent Armenteros wederom voor een doelpunt. Na een hoekschop van Fledderus mag Armenteros wederom scoren.

Een minuut later is het alweer raak aan de andere kant. Tadic geeft de bal hard voor en Bacuna kon afronden; 3-2. Weer een minuutje later heeft Bacuna de 3-3 op zijn hoofd. Pasveer verdedigde niet goed uit en schoot de bal tegen Bacuna op. De Groninger kon echter geen kracht achter de bal zetten. Pasveer kon de bal vlak voor de lijn weer oppakken.

Heracles blijft daarna het spel bepalen. Groningen beperkt zich vooral tot verdedigen en probeert en uit te komen via de counter.  Na 74 minuten komt FC Groningen wederom goed weg. Een goede aanval van Heracles, waarbij Enevoldsen te kijk wordt gezet, eindigt op de lat. Een minuutje later is er weer een enorme kans voor Heracles te noteren. Douglas schiet de bal van dichtbij op Luciano. Het blijft daarna Heracles wat gevaarlijk blijft. Na een vrije bal vanaf de linkerkant van het veld wordt er maar net naast gekopt. Luciano ziet er daar niet goed uit.

Vijf minuten voor tijd krijgt FC Groningen nog een klap te verwerken. Kieftenbeld wordt na vasthouden op Armenteros met zijn tweede gele kaart van het vast gestuurd.

Luciano houdt FC Groningen twee minuten voor tijd in de wedstrijd. Everton haalt met een halve omhaal uit op de goal van Groningen, maar Luciano pakt de bal knap.

Dat de wedstrijd in 3-2 eindigt mag een klein wonder genoemd worden. Heracles heeft werkelijk de hele wedstrijd gedomineerd en legio kansen gehad. Doordat het slechts 3-2 werd heeft FC Groningen aankomende zondag nog volop kans om de volgende ronde van de play-offs te bereiken.

Gele kaarten:    Kieftenbeld, Stenman, Granqvist (FC Groningen); Looms (Heracles Almelo)

Rode kaarten:   Kieftenbeld (2x geel)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Vd Linden, Looms, Quansah, Overtoom (’81 Vejinovic), Fledderus, Douglas (’79 Plet), Armenteros, Everton.

FC Groningen: Luciano, Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman, Enevoldsen (’90 Veldmate), Hiariej (‘85 Holla), Bacuna, Sparv, Tadic, Andersson(’76 Ajilore).