Brandweer rukt twee keer uit voor brand in restaurant

Er heeft donderdagavond een kleine brand gewoed in een restaurant aan de Carolieweg in de stad. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt.

“De melding van de eerste brand kregen we rond 19.15 uur binnen op de meldkamer”, vertelt woordvoerder Syriel Hamstra van de Hulpverleningsdienst. “De politie was als eerste ter plaatse en zij constateerden dat er niks aan de hand was. Daarop zijn we als brandweer teruggekeerd naar de kazerne”.

Om 19.40 uur wordt de brandweer echter opnieuw opgeroepen voor een brand in een restaurant aan de Carolieweg. Er werd uitgerukt met twee bluswagens en een ladderwagen. “Bij aankomst bleek dat er een vreemde substantie in het toilet was gegooid. Dit zorgde voor behoorlijk wat rookontwikkeling”, legt Hamstra uit. “Brandweermensen zijn met ademlucht op naar binnen gegaan en hebben het toilet schoongespoeld. Daarna hebben ze het pand geventileerd”. De schade is nihil.

Of er bij de eerste melding ook daadwerkelijk iets aan de hand was, blijft onduidelijk. Hier zal onderzoek naar gedaan worden.