Politie: Bedrijfsinbraken Stad met 45% gedaald

Het aantal bedrijfsinbraken in de stad is de laatste jaren fors gedaald. Uit cijfers van de Regiopolitie Groningen blijkt dat er in 2006 686 inbraken plaatsvonden. In 2010 telde de politie er 309. Dat is een daling van 45 procent.

De politie wijst verschillende redenen aan voor de daling. Een daarvan is de actieve aanpak van veelplegers. In de stad en in Haren zijn honderd veelplegers waarvan er nu vijftig vastzitten. Een tweede belangrijke reden is de beveiliging van bedrijventerreinen door de Stichting Beveiliging Bedrijfsomgeving.

Ook blijkt dat het toegekende Keurmerk Veilig Ondernemen op de bedrijventerreinen West, Zuidoost en Noordoost haar vruchten afwerpt. Uit onderzoek blijkt dat dit keurmerk, dat landelijk is ingevoerd, het aantal bedrijfsinbraken met zeven tot achttien procent doet afnemen. Terreinen met een dergelijk keurmerk scoren hierin het beste.

Om de bedrijfsinbraken verder terug te dringen gaat de politie de komende tijd het aangiftebeleid vereenvoudigen. Ook zal getracht worden de communicatie tussen politie en ondernemers te verbeteren.