Grote hennepkwekerij ontmanteld aan Rouaanstraat

In een loods aan de Rouaanstraat op het oude industrieterrein Winschoterdiep is woensdagmiddag een grote hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip van energiebedrijf Enexis.

Het bedrijf kwam tot de ontdekking dat er in de loods wel erg veel stroom werd verbruikt, zonder dat daar een contract voor was afgesloten. Politieagenten die op onderzoek uit gingen troffen in een afgetimmerd gedeelte van de loods de kwekerij aan met daar 6.600 hennepstekjes.

Agenten hebben met hulp van medewerkers van de Milieudienst de plantage ontmanteld. De softdrugs en al het toebehoren is in beslag genomen. Het energiebedrijf, dat ook ter plaatse kwam, ontdekte dat de stroom illegaal werd afgetapt. De huurder, een 36-jarige Stadjer, zal binnenkort door de politie gehoord worden over de vondst.