The Baseballs winnen EBBA op Eurosonic

nieuws

Eurosonic/Noorderslag is woensdagavond begonnen met het uitreiken van de EBBA’s, de European Border Breakers’ Awards. Winnaar van de publieksprijs is de Duitse rock-‘n-rollband The Baseballs.

Eerder werd al bekend dat artiesten als Saint Lu, Stromae, Aura Dione, ZAZ, Caro Emerald en Mumford & Sons een EBBA in ontvangst mochten nemen. The Baseballs komen uit Berlijn en bestaan sinds 2007. De band geeft een jaren 50-gevoel aan moderne popliedjes. Enkele voorbeelden van liedjes die ze coverden zijn Umbrella van Rihanna en Hey There Delilah van The Plain White T’s.

De EBBA’s worden uitgereikt aan artiesten die er met hun debuutalbum in slagen buiten hun eigen landsgrenzen succesvol te worden. Dat succes wordt bepaald aan de hand van verkoopcijfers in het buitenland, airplay op radiozenders en optredens op buitenlandse festivals. Met de prijzen wil de Europese Commissie de creativiteit en diversiteit van de Europese hedendaagse muziek benadrukken.