Rehwinkel spreekt in Berlijn over duurzaam ontwerpen

nieuws
foto: Roel Breet

Burgemeester Peter Rehwinkel heeft donderdag een bezoek gebracht aan Berlijn. Rehwinkel was op uitnodiging in de Duitse stad om er op de Aedes Network Campus Berlin te spreken over de stedelijke uitgangspunten van het Cradle to Cradle concept.

Cradle to Cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen. Het komt er op neer dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, gebruikt kunnen worden in een ander product. Doel hierbij is om geen kwaliteitsverlies te lijden en dat alle restproducten hergebruikt worden. Hiermee ontstaat een volledige kringloop.

Met deze doelstellingen gaat het Cradle to Cradle veel verder dan de uitgangspunten van Duurzaamheid. Vooral omdat het concept behalve in onze eigen behoeften voorziet, ook de toekomstige generaties van meer mogelijkheden voorziet.

Rehwinkel is in Berlijn omdat Groningen beschouwd wordt als de meest duurzame stad van Nederland. Op het Eades Network zal de burgemeester aan de hand van een groot aantal voorbeelden de stad Groninger ontwikkelingen op het gebied van Cradle to Cradle toelichten.