Kapper Botros krijgt gebiedsverbod

Burgemeester Rehwinkel geeft Kapper Gihad Botros een gebiedsverbod voor de binnenstad. Volgens de burgemeester heeft de kapper zijn voormalige pand in de Gelkingestraat opnieuw beklad. Rehwinkel schrijft dit in een brief aan Botros. Hierin staat ook dat de burgemeester dit van de politie heeft vernomen.

De ontspoorde kapper besmeurde in oktober zijn pand ook al met rode verf. De situatie werd toen zo gespannen dat de straat volledig werd afgezet en een politiepeloton op het punt stond zijn pand binnen te vallen. Uiteindelijk gaf hij zich vrijwillig over.

De kapper werd na dit incident, op last van de rechter uit zijn pand gezet. Dat leidde tot een civielrechtelijk verbod voor Botros voor de Gelkingestraat en omgeving.

Met het gebiedsverbod, na het laatste verf-incident, scherpt de burgemeester de maatregelen tegen Botros aan. De kapper kan door de politie worden opgepakt, als hij in het ‘verboden’ gebied komt. Het gebiedsverbod geldt tot 24 maart.