Vacature: Stagiair Nieuwsredactie

Welkom bij Omroep Organisatie Groningen (OOG), de lokale nieuwszender waar je de stad Groningen en de omliggende dorpen uit de gemeente echt leert kennen!
Bij OOG draait alles om het brengen van actueel nieuws, boeiende reportages, fascinerende verhalen en verrassende evenementen uit de regio. Ons doel is om alle inwoners van de gemeente Groningen op de hoogte te houden van wat er gebeurt

Per direct zoekt OOG een
Stagiair Nieuwsredactie

Ben jij gepassioneerd over nieuws, hou je van verhalen vertellen en wil je de wereld van de lokale journalistiek verkennen? OOG, dé lokale omroep van Groningen, biedt een inspirerende stageplek op de Nieuwsredactie!

Functieomschrijving

Als nieuwsredactie stagiair bij OOG werk je direct samen met ons ervaren team van journalisten. Je krijgt de kans om dagelijks boeiende videocontent te creëren voor al onze kanalen en televisiezender. Van research tot interviewen en monteren, je wordt betrokken bij het gehele proces van nieuwsproductie. Deze stage is ideaal voor studenten journalistiek, communicatie of media die hun vaardigheden willen aanscherpen en praktijkervaring willen opdoen in een dynamische nieuwsomgeving.

Wat wij zoeken?

  • Interesse in journalistiek en nieuwsproductie;
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  • Creativiteit en het vermogen om boeiende verhalen te vertellen;
  • Basiskennis van Adobe Premiere is een pre of de bereidheid om dit te leren;
  • Je werkt in een team, maar kunt ook zelfstandig aan de slag.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Of is content creëren meer jouw ding? Social Media Stagiair

Stuur je cv en motivatiebrief naar stages@oogtv.nl ter attentie van Annelies van Santen.