Bakkerij Haafs maakt zich op voor een van de drukste dagen van het jaar. Morgen verkoopt de bakkerij uitsluitend oliebollen en hoopt eigenaar Wilfred Haafs maar liefst 110.000 stuks te verkopen. “Het is de drukste tijd van het jaar nu met kerst en oud en nieuw. Het is alleen maar oliebollen, oliebollen en nog eens oliebollen,” vertelt Haafs.
Vandaag is het al druk in de bakkerij, waar volop voorbereidingen worden getroffen voor de grote verkoopdag. Naast de traditionele oliebollen heeft Bakkerij Haafs dit jaar ook mini-oliebollen in het assortiment. “Lekker omdat er veel korst omheen zit. Net een bitterballetje, je eet er 1,2,3 zo op en dat is dan eigenlijk net zoveel als een normale,” aldus Haafs.
Na de hectiek van oud en nieuw neemt het team van Bakkerij Haafs een korte pauze. “Hierna moeten we wel een paar dagen rusten. Een dag goed schoonmaken, want alles moet spik en span zijn. Dan gaan we 5 januari weer verder,” legt de eigenaar uit.
Over het geheim van een perfecte oliebol is Haafs nuchter. “Een geheim is er niet echt. De temperatuur moet goed zijn, 28 graden, juiste rijstijd en de juiste temperatuur voor het vet. Dat is eigenlijk de basis van een perfecte oliebol.”
De lente is nog ver weg en een echte doorbraak van winterweer zit er voorlopig…
FC Groningen heeft voor het eerst sinds 25 oktober weer een wedstrijd gewonnen. Op bezoek…
De brandweer is vrijdagavond met meerdere eenheden uitgerukt naar de De Sitterstraat in Helpman om…
Het fietspad aan de westkant van de Petrus Campersingel is sinds afgelopen woensdag afgesloten. Dat…
Alle huurders in het Groningse aardbevingsgebied die hun toegezegde vergoeding voor achterstallig onderhoud aan hun…
Tot en met 15 december kunnen inwoners van de gemeente Groningen weer vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties…