Donar gaat weer Europees spelen

sport
Donar-speler David Gabrovsek (met bal en masker) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar gaat komend seizoen weer Europa in. De selectie doet mee aan de European North Basketball League, de ENBL.

De ENBL bestond afgelopen seizoen uit 16 teams uit 14 landen. Landstede Hammers uit Zwolle deed er toen voor Nederland aan mee. Donar speelde vorig seizoen ook op Europees niveau, maar bleef al snel steken in de voorronde van de FIBA Europe Cup.

Technisch directeur Drago Pasalic: “Donar gaat direct de groepsfase in, wat betekent dat we minimaal vier Europese thuiswedstrijden spelen. Dat biedt onze seizoenkaarthouders waar voor hun geld. Deelname aan de ENBL maakt Donar bovendien aantrekkelijk voor spelers, omdat ze zich op een internationaal podium kunnen meten en ontwikkelen.”

Het is nog niet bekend tegen welke teams Donar gaat spelen. Bovendien zal de selectie vóór komend seizoen nog flink op de schop gaan.