Skaters in Stad opgelet: gemeente verbiedt skaten, skateboarden en bmx’en op natuursteen Grote Markt

nieuws
Foto: Robin Eggens

De fonteintjes, de ster rond de bomengroep en de bankjes aan de noordkant van de Grote Markt blijken bijzonder aantrekkelijk voor Groningse skaters. Maar het mag niet meer, want het natuursteen gaat erdoor kapot.

De gemeente constateert dat er op de Grote Markt, het Waagplein en de Nieuwe Markt veelvuldig met skateboards, skates en BMX-fietsen wordt gereden op de natuurstenen elementen. Dat is niet alleen hinderlijk, zo stelt de gemeente. Ook gaat het natuursteen en de bestrating erdoor kapot.

Dat betekent dat alle nieuwe stenen structuren op de verbouwde Grote Markt vanaf nu verboden terrein zijn voor skates, skateboard en bmx-fietsen. De regel is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Wie het verbod negeert, kan dus een boete verwachten.