Viszaak ‘Moi Eem’ opent de deuren

Na maanden van apparatuur kopen en vergunningen regelen openden Wim Meeuwesen en Judith Elzer vanochtend de deuren van hun viszaak ‘Moi Eem!’ aan het Wielewaalplein.

Vorig jaar won het duo een prijsvraag, waarbij inwoners van de Oosterparkwijk mochten kiezen tussen vishandel ‘Moi Eem!’ en gemakswinkel CIGO van de familie Knollema.

Wim en Judith kregen al vroeg de eerste gasten binnen, al voor de officiële openingstijd van 11:00 uur. Wim: “We zijn overladen met attenties en bloemen van buurtkennissen en vrienden. We hebben zelfs een valentijnstaart gekregen. Dus ja heel warm ontvangen.”

De laatste maanden stonden in het teken van veel voorbereidingen. Dat viel niet altijd mee. “Het was een lang traject: vergunning aanvragen, allerlei apparatuur aanschaffen; je moet het niet onderschatten.”

Maar er waren ook leuke klusjes. Zo ligt er een bootje uit Spanje in één van de twee vides van de zaak. Wim: “Die komt uit Spanje, van onze elektricien. We hebben hem met vijf man omhoog getild om hem op z’n plek te krijgen. Een mooi decoratiestuk!”