Olivier van Eijk en Jesse Havinga winnen LetterenStipendia 2024

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

De winnaars van de LetterenStipendia 2024 zijn Olivier van Eijk en Jesse Havinga. Wethouder van cultuur Kirsten de Wrede reikte de stipendia zaterdag uit tijdens Literatuurfestival Het Grote Gebeuren.

De winnaars krijgen 7000 euro voor het realiseren van hun project en 3000 euro persoonlijk ontwikkelings- en begeleidingsbudget. Van Eijk krijgt het stipendium om Aleno’s reservaat te realiseren: een interactieve website met hoorspelen, illustraties en aantekeningen. Havinga maakte de commissie enthousiast met zijn plan om een serie essays te schrijven over wat het betekent om inheems te worden in Groningen.

De winnaars werden geselecteerd uit zestien inzendingen door een commissie, bestaande uit Martin Hillenga (historicus en schrijver), Pauline Durlacher (oprichter Schrijversvakschool Groningen) en Chantalla Pleiter (kunstenaar). Met het LetterenStipendium willen NOORDWOORD en Gemeente Groningen ervoor zorgen dat Groningse literaire talenten de stap maken van talentvol schrijver tot beginnend professional.