Lewenborg krijgt nieuwe speeltuin, ook voor volwassenen

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Op een grasveld aan de Baken in Lewenborg wordt een nieuwe, relatief grote speelplek voor kinderen aangelegd. Ook volwassenen krijgen hier een plek om zich uit te leven op een aantal fitnesstoestellen.

De speelplek komt bij het voetbalveldje ten zuiden van de vijver tussen de Bakboordswal en Baken. In dit voorlopig ontwerp staan een aantal grotere klimtoestellen, waar kinderen van verschillende leeftijden samen kunnen spelen. Ook kinderen met een beperking kunnen zich hier uitleven.  Verder komt er een aantal fitnesstoestellen voor oudere kinderen en volwassenen.

Het gemeentebestuur heeft toestemming aan de raad gevraagd om honderdduizend euro vrij te maken voor de nieuwe speelplek. De beslissing volgt na gesprekken met bewoners, aldus het college. Die wilden graag een grotere, meer uitdagende speelplek in de wijk dan de kleine, verspreidde speeltoestellen die er al staan.