Brand in woning Hippocrateslaan snel onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning aan de Hippocrateslaan heeft dinsdag aan het einde van de middag korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 17.15 uur bij de hulpdiensten binnen. “De brand woedde op de derde verdieping van een portiekflat”, vertelt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper. “In de meterkast, die zich bij het trappenhuis bevindt, was brand ontstaan. Wij hebben het vuur snel onder controle kunnen brengen. Eén van de woningen heeft echter rookschade opgelopen.” Brandweerlieden hebben daarna het gebouw gecontroleerd. Met behulp van de hoogwerker werd ook een inspectie op het dak uitgevoerd.

Stichting Salvage komt naar het adres om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. De bewoners konden tijdig hun woningen verlaten. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak. Omdat de brand ontstond in de meterkast, is ook energiebedrijf Enexis ingeschakeld.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl