Zorgen over vele diefstallen uit Nijenborgh 4

nieuws
Foto: Oostblokblik - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=97855010

Studenten maken zich zorgen over de vele diefstallen uit het Nijenborg 4-gebouw op de Zernike Campus. Ondanks dat gevraagd is om extra beveiligingscamera’s komen deze er niet. Dat meldt de UKrant.

In het gebouw hebben studenten te maken met diefstal van laptops, rugtassen en portemonnees. Aan de UKrant laten studenten weten dat ze hun spullen niet onbeheerd achter kunnen laten. Het probleem is dat overdag iedereen vrije toegang heeft tot de gebouwen. Kantoren en ruimtes gaan normaal op slot, maar gastwetenschappers en niet-officiële medewerkers krijgen niet een eigen sleutel. Daardoor blijven veel ruimtes open.

Chemische stoffen
Studenten noemen de situatie gevaarlijk. Nijenborgh 4 is namelijk de thuisbasis van de natuur- en scheikundigeopleidingen van de RUG. In het gebouw bevinden zich diverse laboratoria waar met verschillende, chemische, stoffen wordt gewerkt. Men maakt zich zorgen dat deze stoffen in andere handen kunnen vallen. Om de situatie beter te beveiligen wordt gevraagd om extra bewakingscamera’s. Maar die komen er niet. Volgend jaar komt het gebouw namelijk leeg te staan, wanneer men gaat verhuizen naar de Feringa Building.

Wel zegt de RUG op de hoogte te zijn van de situatie. Echter het opvoeren van de beveiliging, door extra personeel in te zetten, is ook niet snel geregeld omdat daarvoor eerst onderhandeld moet worden met het beveiligingsbedrijf.