Johan de Wittstraat krijgt meer groen

De gemeente stelt 278 duizend euro beschikbaar voor de herinrichting van de Johan de Wittstraat in De Hoogte. Het plan is ingediend door een bewoonster van de straat.

De gemeente heeft het initiatief opgepakt omdat het plan goed aansluit bij de visie van de gemeente op de inrichting van de openbare ruimte. Het plan betreft een uitbreiding van pluktuin De Witte Velden tot een ecologisch park. Daarmee wordt de buurt verder vergroend en zorgen bijen via bestuiving voor een biodiverse omgeving. Ook wordt hittestress voorkomen en hemelwater beter afgevoerd.

De buurt wil wel enige compensatie voor het verlies van parkeerplekken. Speeltoestellen zijn n iet nodig, want er wonen niet veel kinderen in de buurt. Ook is men tegen picknicktafels en bankjes vanwege de kans op overlast. In een deel van de Johan de Wittstraat kunnen straks ook geen auto’s meer rijden.