Groningen maakt zich klaar voor winterweer

Aankomende week wordt het kouder en kouder, in de nacht zal er matige vorst zijn en er is zelfs kans dat het gaat sneeuwen de komende dagen. De mutsen en sjaals kunnen weer van zolder worden gehaald en ’s avonds is het weer tijd om languit op de bank te gaan liggen met een warme deken.

De feestmaand december zal koud beginnen en wij gingen de straat op om te vragen of Stadjers zich hadden voorbereid op deze periode van kou.

”Ik kom net terug van vakantie en daar was de gevoelstemperatuur zo’n 33 graden. Dit weer overvalt mij en ben er dan ook nog helemaal niet aan gewend”, laat een jongedame die de markt bezoekt ons weten. Het koude weer is niet voor iedereen een hindernis: ”Ik verkoop handschoenen, sjaals en mutsen en dankzij dit koude weer verkoop extra veel. Dit weer is prima, zolang het niet regent mag het van mij -5 graden worden”, laat een marktkoopvrouw weten.