Deel Hoofdstation enige tijd afgesloten vanwege ‘dreigende situatie’, man (38) uit Stad aangehouden

nieuws
Foto: 112 Groningen

De politie was dinsdagmiddag massaal aanwezig op het Hoofdstation van Groningen. Een mogelijke ‘dreigende situatie’ in een trein was daar de reden voor. Een 38-jarige man uit Groningen werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Volgens een woordvoerder van de politie kreeg de dienst een melding over een mogelijk ‘dreigende situatie’ of een verstoring van de openbare orde in een trein.

Agenten hebben één persoon, een 38-jarige man uit Groningen, aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Ook namen agenten een fiets in beslag. Wat er precies is gebeurd in de trein is niet bekend gemaakt. De politie laat weten dat er geen wapens zijn aangetroffen na de aanhouding van de man.

Meerdere politie-eenheden waren aanwezig op en rond het station. Mensen mochten een aantal perrons niet meer op. Meerdere delen van het station werden afgezet met linten.

Na iets meer dan een half uur werd het Hoofdstation weer vrijgegeven en vertrok de opgetrommelde politiemacht. De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd.