Baskets in Noorderplantsoen zijn weer terug

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De baskets op het sportveld in het Noorderplantsoen zijn weer teruggeplaatst. Dit weekend wordt er al weer flink gebruik gemaakt van het speelveld.

Vlak voor de start van Noorderzon werden de baskets, net als ieder jaar, weggehaald. Normaal worden ze na afloop weer teruggeplaatst, maar dat gebeurde dit keer niet. De gemeente liet weten dat er teveel geluidsoverlast werd ervaren. Al langere tijd zijn er problemen rond het veld. Zo werden afgelopen zomer, tot twee keer toe, de netten van de baskets gesaboteerd met een kettingslot.

De afgelopen periode zijn omwonenden en basketballers met elkaar in gesprek gegaan. De gemeente liet eerder weten te hopen dat met het gesprek de problemen zijn opgelost. De plaatsing van de baskets liet nog even op zich wachten, omdat er gebruik moest worden gemaakt van een speciaal voertuig. De bankjes bij het veld keren voorlopig niet terug.