Robin Twickler op plaats tien op concept-kandidatenlijst Volt

nieuws
Foto: still uit video / OOG Tv

Robin Twickler uit Groningen staat op plaats tien van de voorlopige kandidatenlijst van Volt voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Twickler is daarmee de hoogste geplaatste Groninger op de lijst.

De lijst wordt aangevoerd door Laurens Dassen. Op plaats twee Marieke Koekkoek uit Utrecht en op de derde plaats Ernst Boutkan uit Leiden. Wat opvalt is de jonge leeftijd. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 33 jaar, waarbij er vier kandidaten in de top tien staan die jonger dan 30 jaar zijn. “Er wordt veel gesproken over een nieuwe generatie in de politiek, maar met deze kandidatenlijst zetten wij die woorden om in daden”, vertellen co-partijvoorzitters Rob Keijsers en Denise Filippo.

“Fris geluid”
“Met een lijst vol nieuw en jong talent geven we Den Haag de kans om een nieuw politiek hoofdstuk te openen. Daarbij bouwen we met een aantal kandidaten ook voort op de ervaring die we tot nu toe in de landelijke en lokale politiek hebben opgedaan. Stuk voor stuk zijn het maatschappelijk betrokken Nederlanders en Europeanen die een fris geluid in Den Haag gaan laten horen. Nu is het tijd voor een radicale campagne vol positiviteit en gedurfde ideeën.”

Robin Twickler: “Enorme eer”
Twickler laat weten verheugd te zijn: “Ik vind het een enorme eer om op de lijst van Volt te staan en daar het Groningse geluid te laten horen. Ik ben onderdeel van een ontzettend mooie lijst met een gemiddelde leeftijd van 33. Jong en met een bak aan ervaring uit verschillende achtergronden gaan we keuzes voor de toekomst maken die verder gaan dan alleen onze eigen achtertuin, provincie of land. We zijn klaar voor een nieuwe generatie in de politiek.”

Partijcongres
Twickler is al langere tijd actief binnen Volt. Twickler heeft een achtergrond in zowel kunstmatige intelligentie als geneeskunde. In het dagelijks leven is ze werkzaam als data-scientist Eerstelijnsgeneeskunde en langdurige zorg bij het UMCG. In totaal zijn er 21 kandidaten voorgedragen. Tijdens het partijcongres op 23 september zal er gestemd worden.