Knooppunt Westerbroek komend weekend dicht

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Knooppunt Westerbroek, de aansluiting tussen de A7 en de Europaweg, is komend weekend helemaal dicht. Alleen fietsers kunnen nog over het viaduct en de rotondes rijden.

Aannemerscombinatie Herepoort voert komend weekend onder andere asfaltwerkzaamheden uit, één van de laatste klussen aan dit punt tijdens de verbouwing van de zuidelijke ringweg. Het grootste gedeelte van de werkzaamheden hier werd in 2019 en 2020 al uitgevoerd.

De afsluiting duurt van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Vanaf de Europaweg naar de A7 richting Hoogezand rijden of andersom is dan niet mogelijk. Ook verkeer vanaf de oostelijke ringweg kan niet via aansluiting Westerbroek op de Europaweg komen. Het verkeer wordt omgeleid via de Gotenburgweg, de Kieler Bocht en de toerit naar de zuidelijke ringweg via knooppunt Euvelgunne. De andere kant op moet het verkeer via de zuidelijke ringweg, afslag  Groningen-Zuidoost, de Stettinweg, de Osloweg en de Gotenburgweg.