Groningse spellenmakers in de prijzen bij verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar’

Bordspellenmakers Arjan van Houwelingen en Robert Brouwer uit Groningen hebben met het spel ‘Bende op de Boerderij’ de juryprijs gewonnen in de categorie ‘Kinderspellen’ bij de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar 2023.

‘Bende op de boerderij’, een bordspel voor kinderen vanaf 3 jaar, waarin spelers proberen om hun eigen diersoort in het juiste weiland te krijgen, is volgens de vakjury van de prijs ‘mooi vormgegeven’. De jury roemt daarnaast de manier waarop het spel het strategisch inzicht, plannen, samenwerken en het omgaan met tegenslagen bevordert bij kinderen.

‘Bende op de Boerderij’ dingt ook nog mee voor de Publieksprijs. Tot en met 29 oktober kunnen mensen hier stemmen op de genomineerden. Tijdens het Speelgoed Gala op 9 november worden de winnaars van de Publieksprijs in elke categorie bekendgemaakt.

Van Houwelingen en Robert Brouwer werden in Groningen bekend met het bordspel ‘GRUNN’. Brouwer kreeg de prijs voor speelgoed van het jaar al eens. In 2011 won hij de prijs met ‘Het grote Basisschool Spel’.