Straatrover (49) opgepakt in Eelde na beroving bij flappentap Ubbo Emmiusstraat

nieuws
Foto via Politie.nl

De politie heeft donderdagavond een 49-jarige man aangehouden in Eelde, nadat hij kort ervoor een man had beroofd bij de geldautomaat aan de Ubbo Emmiusstraat.

Dat laat teamchef Gerard de Jonge van het basispolitieteam Groningen-Centrum vrijdagochtend weten. Volgens De Jonge werd het 67-jarige slachtoffer een groot geldbedrag afhandig gemaakt bij de beroving. Meerdere getuigen zagen het voorval en probeerden de straatrover aan te houden.

Dat mislukte en de 49-jarige verdachte wist op een bromfiets te ontvluchten. Maar het kenteken van de bromfiets werd genoteerd en doorgegeven aan de politie. Agenten in Eelde zagen de verdachte dezelfde avond nog voorbij komen op de brommer. Daarop werd de straatrover in de boeien geslagen.