Speelfestivals vanaf maandag in drie wijken

nieuws
Foto: anthony teoh from FreeImages

Kinderburgemeester Fatoumata opent aanstaande maandag het Speelfestival van De Indische Buurt aan de Madoerastraat. Het is die dag USA-dag, dus alles heeft een Amerikaans tintje, zo ook de openingshandeling.

Eén speeltoestel wordt omgedoopt tot Mount Everest: aan de top is een lintje gespannen. Fatoumata beklimt het toestel maandag om 13.00 uur, knipt het lintje door en heeft daarbij de derde week van de zomer Speelfestivals geopend.

De Speelfestivals reizen deze zomer langs elf Buurt -en Speeltuinverenigingen met verschillende sportieve, creatieve en recreatieve activiteiten. Tijdens dit vijfdaagse festival kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar kennismaken met verschillende werelddelen. Ze leren de Indonesische pauwendans, drinken Marokkaanse thee of spelen Braziliaans straatvoetbal.

Komende week staan er in drie wijken Speelfestivals op het menu: BSV de Kreukelhof (Hoogkerk), BSV de Apenkooi (Vinkhuizen) en BSV D.I.B (De Indische Buurt). Alle Speelfestivals beginnen om 13:00 en duren vijf dagen.