Piekopvang voor 120 studenten aan Plutolaan

Voor internationale studenten die na de zomer in Groningen gaan studeren en die nog geen kamer hebben, komen dit jaar aan de Plutolaan 120 tijdelijke slaapplekken beschikbaar.

De Stichting Studenten Huisvesting (SSH) heeft een locatie ingericht voor deze piekopvang. De bewuste flat aan de Plutolaan krijgt acht eenpersoonskamers en 56 kamers voor twee personen. Ze zijn vanaf 17 juli te boeken voor de periode van 11 augustus t/m 16 oktober, via de website athomeingroningen.com.

Verder loopt op dit jaar Hospi Housing door. De gemeente verwacht dat tijdens de piekperiode 60 matches zijn gemaakt. Hospi Housing koppelt internationale studenten aan lokale hosts en gastgezinnen.

De extra opvang is nodig omdat er bij de start van het nieuwe studiejaar veel nieuwe ‘internationals’ aankomen, terwijl afgestudeerde studenten vaak nog niet uit hun kamers vetrokken zijn. Onderwijsinstellingen en de gemeente raden internationale studenten aan, niet naar Groningen te komen als ze na 1 augustus nog geen kamer hebben.