Groningen Marathon gaat niet door; organisatie zwaar teleurgesteld

nieuws
foto: jordanfisher / flickr.com

De Groningen Marathon, die gepland stond voor zondag 8 september volgend jaar, gaat niet door. Dat heeft de gemeente volgens diverse media meegedeeld aan de organisatie.

De marathon zou door de stad en over de nieuwe verdiepte zuidelijke ringweg lopen, een dag vóór de officiële opening van de ring zuid. Er was inmiddels al een toezegging van Combinatie Herepoort, Aanpak Ring Zuid en Rijkswaterstaat om die opening een week uit te stellen, aldus het Dagblad van het Noorden en RTV Noord..

De organisatie van de Groningen Marathon zegt bijzonder teleurgesteld te zijn. Er was al veel werk verricht om de marathon voor te bereiden en ook veel bedrijven hadden financiële steun toegezegd. Volgens de organisatie hadden zowel de gemeente als de provincie Groningen al een subsidie van 10 duizend euro beloofd.

De organisatie heeft het gemeentebestuur verzocht om een toelichting. Het besluit komt als een grote verrassing omdat er al veel overleg met de gemeente heeft plaatsgevonden. |De Groningen Marathon had ook al een goed doel voor ogen: het Beatrix Kinderziekenhuis.

De organisatie hoopte op ongeveer 10.000 deelnemers. De hele marathon (42,2 kilometer) zou een start en finish in het Stadspark hebben. Ook de binnenstad zou worden aangedaan. Verder stonden een halve marathon, een tien en vijf kilometer op het programma.