FC Groningen bij vlagen flitsend, maar ook slordig tegen De Graafschap in Middelstum

sport
Foto: Daniël Theelen

FC Groningen heeft vrijdagavond een oefenwedstrijd gewonnen van De Graafschap: 1-0. Trainer Dick Lukkien stuurde grotendeels een groep spelers het veld in die waarschijnlijk niet in de basis zullen staan op 11 augustus tegen Jong-Ajax.

Beide ploegen grossierden in de eerste helft in slordigheden, al lieten de Groningers bij vlagen een flitsende aanval zien, waar vooral Thom van Bergen goed werd bediend met diepteballen.

In de tweede helft stond de FC op. De mannen van Lukkien kwamen geregeld voor de Doetinchemse goal, wat na 54 minuten voetbal werd beloond. Jeugdspeler Tika de Jonge tekende met een strakke, lage bal voor de openingstreffer. Halverwege de tweede helft zetten de Gelderlanders iets extra aan, waar De Graafschap-speler Van Riel iets te enthousiast in werd. Hij moest na twee gele kaarten het veld ruimen.

Aanstaande zaterdag oefent FC Groningen in Rolde tegen FC Emmen. De aftrap is om 15.00 uur.