Vorig jaar vijf waarschuwingen voor overtredingen luchtvaartregels

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft vorig jaar slechts een handjevol overtredingen van de luchtvaartregels geconstateerd op Groningen Airport Eelde. Dat maakte de ILT dinsdagochtend bekend. 

De ILT constateerde vijf overtredingen: drie keer van een vliegtuig van een luchtvaartmaatschappij die zich niet aan de gestelde vertrekroutes hield en twee keer van de luchtvaartschool die aanwijzingen van de luchtverkeersleiding niet uitvoerde. Voor alle overtredingen zijn waarschuwingen uitgedeeld.

De luchthaven bleef in het afgelopen jaar binnen de geluidsgrenzen. Er werd 275 keer na 23.00 uur gevlogen, maar alleen voor reddingsacties, hulpverlening of medische vluchten. De ILT controleerde ook 110 militaire les- en oefenvluchten. Daarbij werden geen onregelmatigheden gevonden.