Lars Hendrikman directeur Universiteitsmuseum

nieuws
Lars Hendrikman, foto Justin Livesey

Lars Hendrikman wordt de nieuwe directeur van het Universiteitsmuseum aan de Oude Kijk In’t Jatstraat. Hij volgt per 1 juli interim-directeur Franck Smit op, die met pensioen gaat.

Hendrikman was voorheen 15 jaar lang conservator oude kunst bij het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Hij is echter geen onbekende in Groningen: hij studeerde en doceerde tot 2005 kunstgeschiedenis aan de RUG, en zocht daarbij steeds de samenwerking met andere musea.

Hendrikman kijkt uit naar zijn nieuwe werk: “Het Universiteitsmuseum is prachtig. Ik kom graag terug naar Groningen en zie voor mij een belangrijke rol op het snijvlak van de academische wereld en het museale veld. Die rol kan ik denk ik goed vervullen.”

het Universiteitsmuseum bezit een collectie van 400m jaar universitaire wetenschapsgeschiedenis en bestaat uit talloze objecten, foto’s, kunstwerken en documenten. Momenteel is daar de tentoonstelling ‘PHALLUS. Norm en Vorm’ te zien, over geslacht, gender, wetenschap en normen.