Graaf volgende week zaterdag je eigen archeologische vondsten uit de Grote Markt

nieuws
Foto via Ingenieursbureau MUG

Ter gelegenheid van de Dag van de Bouw opent aannemer Avitec volgende week zaterdag de bouwplaatsen op de Grote Markt voor het publiek.

Op zaterdag 17 juni staat er onder meer een minimuseum op de Grote Markt, met daarin archeologische vondsten die sinds vorig jaar september onder het plaveisel van het marktplein zijn gehaald.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen ook zelf aan de slag als archeoloog, door zelf te graven naar de geschiedenis op de Grote Markt. Daarnaast is er voor de oudere jeugd en volwassenen een parcours op de elektrische minikraan, zijn er rondleidingen en kunnen bezoekers een kijkje nemen in de elektrische vrachtwagen van Avitec.

Op de Grote Markt wordt de Dag van de Bouw volgende week zaterdag gevierd van 10.00 tot 14.00 uur. Ook op andere bouwplaatsen in Stad gaan op deze dag de hekken aan de kant. Daar is in dit artikel meer over te lezen.