Treinen tussen Stad en Assen gaan weer rijden: “Perronverzakking valt mee”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Door de hevige regenval zaterdagmiddag bij Haren is er een tijdlang geen treinverkeer mogelijk geweest tussen Groningen en Assen. Bij ProRail waren meldingen binnengekomen dat een deel van het perron was verzakt.

“Wij hebben direct een storingsploeg naar de locatie gestuurd”, vertelt ProRail-woordvoerder Joke van der Cruysen. “Daarbij hebben we inderdaad ook schade geconstateerd. Maar het is niet dermate ernstig. Daarom hebben we besloten dat het treinverkeer hervat kan worden. De schade die er is gaan we de komende periode herstellen.” Daarnaast zijn er ook problemen met het tunneltje bij het station. Door de hevige regenval was dit vol water gelopen. “Hiervoor is de gemeente Groningen ingeschakeld om dit op te lossen.”

“Automobilist is op zoek naar zijn kentekenplaat”
Nieuwsfotografen vertellen dat er in de omgeving van het station veel water in de straten staat. Fotograaf Mike Weening: “Bij het station staan zeker drie auto’s met de motorkap open die vanwege het water schade hebben opgelopen. Een vierde automobilist is op zoek naar zijn kentekenplaat. Die is door het water losgeraakt en weggedreven.”

“Mensen kunnen niet van het perron af”
Rick ten Cate van tencatefotografie.nl: “Op perron twee van station Haren staan verschillende mensen die daar niet weg kunnen. Zij moeten via het tunneltje, maar daar staat veel water in. Het water komt zeker tot je middel als je daar doorheen zou moeten lopen. Op één van de perrons liggen inderdaad verschillende stoeptegels los.”

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl