Scholieren uit het hele land strijden om Athenebokaal op Zernike Campus

Ongeveer 1.100 leerlingen van 29 middelbare scholen uit het hele land hebben zich de afgelopen twee dagen kunnen uitleven op de Zernike Campus. Ze deden mee aan wedstrijden in een groot aantal sporten tijdens de 34ste editie van Athenespelen.

De leerlingen van HAVO 4 en VWO 4 en 5, afkomstig van scholen uit het hele land, namen deel aan een voetbaltoernooi, klimmen, zwemmen, volleybal, squash, tafeltennis, atletiek, tennis en basketbal. Naast het sporten was er de afgelopen dagen ook genoeg tijd voor een feestje.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft de leerlingen uitgenodigd, omdat velen van hen voor hun studiekeuze staan. Door ze via sport kennis te laten maken met de Stad, probeert de RUG de scholieren over te halen om voor Groningen te kiezen.