Provinciemedewerkers mogen niet langer TikTok gebruiken

nieuws
Foto: Kon Zografos via Pixabay

Medewerkers van de provincie Groningen mogen niet langer de app TikTok op apparatuur van de provincie gebruiken. Met het verbod volgt de provincie de Rijksoverheid die TikTok al eerder in de ban deed.

Behalve een verbod wordt het ook onmogelijk gemaakt om de app te downloaden op telefoons en tablets van de provincie. Behalve om ambtenaren gaat het om gedeputeerden en Statenleden. De Statenleden beschikken niet over een telefoon van de provincie, maar wel over een tablet. Ook op privétoestellen raadt de provincie het gebruik van de app af, maar omdat het om privétoestellen gaat, kan men dit niet verbieden.

Het gebruik van de app wordt verboden vanwege de spionagedreiging vanuit China. De provincie spreekt van risico’s. Tegelijkertijd roept de provincie Groningse gemeenten op om het voorbeeld te volgen.