Meerkampster Sofie Dokter begin het wedstrijdseizoen uitstekend

sport

Meerkampster Sofie Dokter van Groningen Atletiek eindigde afgelopen weekend tijdens de prestigieuze Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis op een uitstekende zevende plaats.

De pas 20-jarige atlete verbeterde haar persoonlijke records op vijf van de zeven onderdelen, en kwam daarmee tot een fraai totaal van 6.321 punten, eveneens een PR. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Anna Hall. Ze haalde 6.988 punten, de op vier na beste prestatie aller tijden.

Sofie Dokter kwam tot de volgende prestaties: 100 meter horden 13,51 – hoogspringen 1.80 – kogelstoten 13.38 – 200 meter 23,68 – verspringen 6.24 – speerwerpen 43.18 – 800 meter 2.16.12. alleen bij het ver- en hoogspringen kwam ze niet tot een persoonlijk record. Ze lijkt goed op weg naar het WK Atletiek, dat medio augustus plaatsvindt in Boedapest, en waarvoor ze nu de limiet heeft behaald.