‘Hooligans maken de dienst uit bij FC Groningen, personeel regelmatig bedreigd’

nieuws
Foto: ingezonden

Personeel in de Euroborg heeft al langere tijd te maken met bedreigingen en wordt gedwongen om een andere kant op te kijken wanneer spullen het stadion in worden gesmokkeld die er niet horen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden die de afgelopen periode met diverse betrokkenen heeft gesproken.

In de krant worden verschillende voorbeelden aangehaald. Zo werd onlangs een hooligan betrapt met vuurwerk. Deze hooligan zei tegen de beveiliger: “Jij houdt je mond, want ik weet waar je woont en waar je kinderen naar school gaan.” De hooligan kan vervolgens ongemoeid doorlopen. Soms wordt zelfs aan personeel gevraagd om spullen mee naar binnen te nemen voor hooligans.

Een woordvoerder van de gemeente Groningen laat weten bekend te zijn met de geluiden. Op het stadhuis wordt de situatie als ‘zeer ernstig’ omschreven. De misdragingen hebben een ondermijnend karakter. Het is ook de reden waarom de gemeente twijfelt of er voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen nog wel een vergunning afgegeven moet worden.

FC Groningen beleeft een dramatisch verlopen seizoen. Vorige week degradeerde de club naar de Keuken Kampioen Divisie. Maar ook buiten het veld gaat er van alles mis. Supporters die het veld bestormen, een grensrechter die een beker met bier naar zich toe krijgt gegooid en rookbommen en vuurwerp dat op het veld wordt gegooid.