Extra bussen en langere treinen op Bevrijdingsdag

nieuws
Foto: Qbuzz

Qbuzz zet deze vrijdag extra bussen in tot na middernacht voor bezoekers van het Bevrijdingsfestival.

In Groningen vindt het festival plaats in het Stadspark, bereikbaar door uit te stappen bij de bushalte Verzetsstrijderslaan aan de Laan 1940-1945. De Q-link lijnen die bij deze halte stoppen, rijden minimaal 6 keer per uur van en naar de halte.

Vanaf Groningen Hoofdstation rijden tot na middernacht extra bussen richting Appingedam en Delfzijl (Q-link 6), naar Grootegast en Surhuisterveen (lijn 133), Siddeburen (lijn 178), Gieten – Emmen (Qliner 300), Drachten (Qliner 304), Assen (Qliner 309) en naar Gieten en Stadskanaal (Qliner 312).

Alle vertrektijden zijn te vinden op de website van Qbuzz: qbuzz.nl/gd.

Arriva zet op Bevrijdingsdag in Groningen en Friesland extra treinen in. Ook rijdt de vervoerder met langere treinen.

Vanaf 21.00 uur tot het einde van de dienstregeling zijn alle treinen langer dan normaal. Overdag is dat alleen het geval op het moment dat Arriva extra drukte verwacht. Op vrijwel alle trajecten is dat tussen 12.00 en 18.00 uur.

Daarnaast rijdt er om 00.24 uur een extra trein van Groningen naar Leeuwarden.