Verdachte van betrokkenheid bij dood patiënten in Assen werkte voor corona in Martini Ziekenhuis en UMCG

nieuws

De dertigjarige man uit de gemeente Noordenveld die maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA) in Assen, werkte tot vlak voor de coronapandemie een jaar lang in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Het jaar ervoor werkte hij twaalf maanden in het UMCG.

De identiteit van de man is niet officieel bekend gemaakt, maar verschillende media (waaronder het Dagblad van het Noorden)  weten die inmiddels wel. Het zou gaan om de dertigjarige Theo V. uit Roden.

De man werkte tot vlak voor de coronapandemie in het Martini Ziekenhuis (de man stopte in september 2019 in het ziekenhuis). Daar werkte de man een jaar lang als verpleegkundige op de afdeling voor longziekten. Het jaar ervoor (tussen september 2017 en september 2018) werkte de verdachte in het UMCG. Van 2015 tot 2016 werkte de verdachte ook bij Zorggroep Groningen.

Het UMCG laat weten niet te kunnen bevestigen of V. in het ziekenhuis heeft gewerkt. Het OM heeft het academische ziekenhuis niet betrokken bij het onderzoek naar de verdachte. Het Martini Ziekenhuis geeft dezelfde reactie.

De verdachte werd afgelopen maandag al aangehouden, maar het OM en de politie maakten vandaag (donderdag) pas informatie bekend over de zaak. Het OM wil weinig kwijt over de zaak, maar nabestaanden van mogelijke slachtoffers laten aan het AD weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de dood van 24 patiënten in het ziekenhuis in Assen. De verdachte zit in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.