Storing bij Vodafone lijkt opgelost;112 weer bereikbaar en mobiel bellen weer mogelijk (update)

nieuws
Foto: Martini Ziekenhuis

Telefonieprovider Vodafone kampte tot donderdagmiddagmet een landelijke storing. Dat zorgde voor problemen bij een groot aantal klanten, waaronder het UMCG en het Martini Ziekenhuis. Ook alarmnummer 112was moeilijk bereikbaar.

Het Martini Ziekenhuis en het UMCG waren slechts beperkt telefonisch bereikbaar door de storing. Ook de gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, het Waterbedrijf Groningen en Enexis laten weten problemen te hebben met telefonie door de storing bij Vodafone.

Ook het alarmnummer 112 werkte niet zoals het hoort. Mensen die het alarmnummer 112 probeerden te bellen via een telefoon met Vodafone als provider, hadden problemen.

Kort voor 16.00 uur op de vrijdagmiddag liet Vodafone weten dat de storing met haar mobiele telefoniediensten opgelost lijkt. De telefonieprovider laat weten de situatie te betreuren en biedt excuses aan voor de problemen die de storing hebben veroorzaakt.