Werknemers ING staken donderdag 24 uur

nieuws

Werknemers bij ING leggen morgen (donderdag) massaal het werk neer, uit onvrede over het uitblijven van een nieuwe cao.

De drie vakbonden bij ING (FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen) roepen de leden op om donderdagochtend naar een actiebijeenkomst in Leeuwarden te komen om zich daar in te schrijven als staker. Het gaat om de eerste 24-uursstaking ooit bij ING.

De top van ING heeft de medewerkers vorige week een aanbod gedaan, maar dat is voor de vakbonden bij lange na niet voldoende. Voor veel werknemers is het geduld met de directie op, na meer dan een half jaar van publieksvriendelijke acties. Het aanbod komt bij lange na niet tegemoet aan de eis van de vakbonden voor koopkrachtherstel. De cao geldt voor 14 duizend werknemers.

“De ING-top lijkt zich totaal niet te realiseren wat er onder de eigen mensen leeft,” zegt Job Marskamp van CNV Vakmensen. “De hoge werkdruk, het gebrek aan waardering voor de werknemers en de onevenredige focus van de ING-top op de aandeelhouders maken dat de arbeidsverhoudingen totaal verstoord zijn geraakt.” De acties bij ING krijgen na donderdag een vervolg.