FC Groningen accepteert geldboete voor afsteken vuurwerk op tribune; thuiswedstrijd zonder publiek bij herhaling

nieuws
Foto Erick Bakker. Vuurwerk bij FC Groningen

FC Groningen moet een geldboete van 10.000 euro betalen aan de KNVB, omdat supporters vorig jaar november vuurwerk hebben afgestoken op de tribune tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Daarnaast dreigt een thuiswedstrijd zonder publiek voor de club als supporters zich opnieuw misdragen tijdens een wedstrijd.

Naast de boete voor de wedstrijd zondag 13 november tegen Fortuna kreeg de club een voorwaardelijke boete (7.500 euro) opgelegd voor een tweede incident. Ook tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam staken supporters van FC Groningen vuurwerk af in het gastenvak van de tribune.

Naar aanleiding van het incident van vorig jaar november kreeg de club, naast de tienduizend euro boete, een wedstrijd zonder publiek opgelegd als voorwaardelijke straf. Daarvoor geldt een proeftijd van twee jaar. De club heeft de schikkingsvoorstellen van de KNVB geaccepteerd.

Naar aanleiding van de opgelegde straffen waarschuwt FC Groningen haar aanhang voor de mogelijke gevolgen en consequenties bij herhaling. “Naast dat het de club onnodige en forse geldboetes oplevert, kunnen medesupporters de dupe worden als er zwaardere straffen volgen”, schrijft de club. “Waaronder het spelen van een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek in Euroborg. Dit laatste dreigt nu en dat schaadt niet alleen supporters en de club, maar ook de ploeg die de positieve steun van de supporters tijdens de komende wedstrijden zo hard nodig heeft.”