Eerste boom geplant op Grote Markt

De eerste boom op de Grote Markt is maandagmiddag geplant. De tien tot twaalf meter hoge ‘gewone plataan’ moet uiteindelijk tussen de twintig en dertig meter hoog gaan worden.

Met een mobiele hijskraan werd het gevaarte maandagochtend naar de Grote Markt gebracht. Kort na het middaguur werd de plataan rechtop gezet. Kort daarna werd het gevaarte op zijn plek geplaatst. Aan het einde van de middag zat er een roze strik om de plataan, tijdens de officiële onthulling door wethouders Van Niejenhuis en Wijnja.

De boom is onderdeel van het grote verbouwingsproject van het bekendste marktplein van Groningen. De nieuwe Grote Markt krijgt zo’n 25 bomen, vooral op de plek waar jarenlang het VVV-gebouw stond. De bomengroep biedt verkoeling op warme dagen en is een belangrijke eigentijdse toevoeging die het plein vriendelijker en aantrekkelijker maakt.