Wetenschap uit Groningen in nieuw radioprogramma

nieuws

OOG Radio is eind januari gestart met een nieuw tweewekelijks programma op de donderdagavond: OOG op Wetenschap, met wetenschappers uit Groningen.

In het nieuwe programma OOG op Wetenschap hoor je elke aflevering een interview met iemand uit de Groninger wetenschap. Dat varieert van een bioloog die nieuwe speekselklieren maakt tot technici die een waterstofboot bouwen en een docent die onderzoek doet naar eenzaamheid onder studenten. De gasten komen niet alleen van de universiteit, maar ook van het HBO en MBO.

Tussen de interviews door hoor je diverse rubriekjes, waaronder een verhaal uit het natuurmuseum van Klaas Nanninga en het laatste Groninger wetenschapsnieuws. Ook de muziekkeuze van de gast komt aan bod.

De presentatie van het programma is in handen van oud-studenten wetenschapscommunicatie aan de RUG: Jari Bosma, Rob van der Wal en Michelle Wijma. Rob en Michelle zijn daarnaast freelance wetenschapsjournalist en Jari werkt als webredacteur voor het UMCG.

OOG op Wetenschap is elke twee weken op de donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 te horen op OOG Radio. Ook zijn de afleveringen terug te luisteren via Spotify. De volgende aflevering is op donderdag 23 februari. Dan hoor je alles over het heelal en lichtvervuiling.