Ticketverkoop The Rolling Stones – Unzipped start op 7 maart

nieuws
Foto: Raph_PH via WikiMedia Commons (CC 2.0)

De voorverkoop van tickets voor ‘The Rolling Stones – Unzipped’ in het Groninger Museum gaat op dinsdag 7 maart van start, vanaf 12.00 uur ’s middags.

‘Unzipped’ neemt de bezoeker mee door de imposante zestigjarige carrière van de Engelse rockband. Tijdens de tentoonstelling komen muziek, kunst, vormgeving, mode, fotografie en film samen. Het publiek is welkom van vrijdag 30 juni tot 21 januari volgend jaar.

Het is voor het eerst dat een tentoonstelling twee keer naar hetzelfde museum reist. Vanwege corona was ‘Unzipped’ in 2020 slechts kort te zien. Na vier weken moest het museum de deuren sluiten, waardoor vele fans teleurgesteld werden. Die krijgen dus nu opnieuw een kans.

De tentoonstelling is een reis door de geschiedenis en indrukwekkende carrière van de band. De bezoekers zien originele objecten uit het persoonlijk archief, waaronder instrumenten, stage designs, albumcovers, iconische kostuums, persoonlijke dagboeken, zeldzame audiofragmenten en videomateriaal. Bovendien zien ze een reconstructie van de studio en het verblijf van de band, begin jaren zestig, in een verpauperd pand aan het Londense Edith Grove.

Tickets voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar via http://rollingstonesgroningen.nl.