‘Ring-Zuid’ begint met weghalen groen aan Vondellaan

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Eén van de aannemers achter de aanleg van de nieuwe zuidelijke ringweg is deze week beginnen met het weghalen van het groen aan de oostzijde van de Vondellaan. Dat is nodig, omdat weg een nieuwe inrichting krijgt om een grotere hoeveelheid verkeer aan te kunnen.

Vorig jaar maart werden er al bomen gekapt aan de Vondellaan, om plaats te maken voor proefsleuven die nieuwe kabels en leidingen moeten gaan huisvesten. Nu moeten ook de heggen en ander groen langs de appartementencomplexen wijken voor te verleggen leidingwerk. Na de werkzaamheden aan de oostzijde is de andere kant van de Vondellaan aan de beurt. Komend voorjaar worden ook hier kabels en leidingen gelegd.

De wijk De Wijert krijgt via de Vondellaan een nieuwe eigen aansluiting op de zuidelijke ringweg. De Vondellaan wordt wel drukker door de nieuwe aansluiting en daarom krijgt deze weg een andere inrichting, met vrijliggende fietspaden.

Inwoners met vragen of klachten over de werkzaamheden, kunnen deze komende woensdagmiddag voorleggen aan Aanpak Ring-Zuid. Dan staat de projectorganisatie met mobiele informatiekeet in de buurt van het Gomarus College.