Het Speelfestival ‘de uitvinders’ komt eraan

oogochtendshow
Foto: google maps

Het Speelfestival begint op maandag 27 februari en eindigt op vrijdag 3 maart. In de speeltuinen van verschillende Buurt- en Speeltuinverenigingen in Groningen kunnen kinderen nieuwe dingen leren door middel van gratis workshops en activiteiten.

Het thema dit jaar is ‘de uitvinders’, waarbij wetenschap, natuur- en scheikunde centraal staan. Er zijn dit jaar in totaal zeven Speelfestivals in de volgende buurten: Helpman-Oost, Corpus den Hoorn, De Hoogte, Paddepoel, Indische buurt, Selwerd en Vinkhuizen. Voorgaande edities van het Speelfestival werden goed ontvangen. Houda vertelt: “Toen het festival nog om half twee begon stonden kinderen vaak al om één uur te wachten en ondertussen te roepen wanneer ze mochten beginnen, dus dat zegt  genoeg.” 

Plan gerust vier dagen

Je hoeft je niet op te geven voor de activiteiten; plan gerust vier dagen. Dit keer begint het festival om één uur en het eindigt om drie uur. De Speelfestivals worden mede mogelijk gemaakt door onder andere het BSV Fonds en de gemeente Groningen. Het hele programma is te zien op speeltuinengroningen.nl en de facebook pagina’s van de BSV’s. 

Het interview van Houda Nouâmane in de OOG Ochtendshow is hier te beluisteren: