FC Groningen verder in de put: Volendam loopt weg na gelijkspel tegen Emmen

sport

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. In de degradatiekraker kregen beide teams kansen op de zege, maar zullen de Drentenaren het meest tevreden zijn met de puntendeling. 

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en won de duels. De mannen van coach Dennis van der Ree kwamen snel op voorsprong. Op aangeven van Johan Hove, knalde Ricardo Pepi uit de draai raak: 1-0. Maar zoals zo vaak dit seizoen, was de Groninger voorsprong van korte duur. Twee minuten later legde Mark Diemers aan voor een vrije trap en was het Araujo die binnen schoot: 1-1.

Tweede helft
De Groningers kwamen dramatisch uit de kleedkamer en lieten Emmen het spel maken. De bezoekers kregen via Danny Hoesen en Bernadou kansen op de voorsprong, maar doelman Michael Verrips bleek meermaals een sta-in-de-weg.

FC Groningen werd in het zadel geholpen door oud-speler Mike te Wierik. De verdediger, die tot vorige maand nog onder contract stond in de Euroborg, pakte zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. FC Groningen kreeg nog kansen op de winnende treffer, maar wist de overtalsituatie niet te benutten: 1-1.

Degradatiestrijd
Door het gelijkspel wordt de situatie van FC Groningen alleen maar penibeler. Nummer vijftien FC Volendam heeft een voorsprong van zes punten. De nummer zestien, FC Emmen, heeft de onderlinge confrontatie overleefd en heeft een voorsprong van drie punten.

Volgende week zaterdag speelt FC Groningen wederom een thuiswedstrijd. Om 16.30 uur komt SBV Excelsior op bezoek.