FC Groningen podcast ‘Kon Veel Minder’ viert 200ste aflevering: ‘Wat een avond!’

Ze begonnen een aantal jaar geleden in een zolderkamer in Groningen-Zuid, de heren van de FC Groningen supporterspodcast Kon Veel Minder. Nu in 2023 zijn ze precies 200 afleveringen verder en dat moest groots gevierd worden in het Forum.

De 200ste aflevering werd live opgenomen met publiek. De hele zaal was uitverkocht en daar kregen de heren, Maarten Siepel, Thijs Faber, Wouter Holsappel en Dimitri van Tuijl, toch wel een speciaal gevoel bij. ‘Dit is wel een mooie avond op deze manier. Het is vooral leuk om luisteraars te spreken, er had zelfs iemand een cadeautje voor ons meegenomen. Dat maakt ook waarom je die podcast maakt’, vertelt podcastmaker Thijs Faber. Naast het opnemen van de jubileum-aflevering waren er ook verschillende tafelgasten, werden er spelletjes gespeeld en was er muziek. De avond werd gepresenteerd door presentator Neal Petersen.

Degraderen

Kon Veel Minder is een supporterspodcast van de voetbalclub FC Groningen. Het gaat niet goed met de club en er bestaat zelfs een kans dat de club moet degraderen. Volgens de heren is dat absoluut geen reden om te stoppen. ‘Nee, wij gaan zeker door. Wat er ook met FC Groningen gebeurd, we hopen natuurlijk dat ze er in blijven, maar mocht dat niet het geval zijn dan gaan wij gewoon lekker naar Helmond Sport. We blijven gewoon lekker opnemen’, zegt Maarten Siepel, de presentator van de podcast.

De 200ste aflevering is online te beluisteren.