10 maart groot lijsttrekkersdebat over groene toekomst Groningen

nieuws
Foto: djedj via Pixabay

Zes groene organisaties uit Groningen organiseren op vrijdagavond 10 maart een lijsttrekkersdebat in het Forum, voorafgaand aan de Staten- en waterschapsverkiezingen.

Tijdens dit Groot Groen Verkiezingsdebat praten de aanwezige partijen over wat nodig is voor een klimaatbestendige en natuurinclusieve toekomst van Groningen. Voor het debat zijn in totaal 15 provinciale politieke partijen en drie waterschapspartijen uitgenodigd. Het gaat bij de laatste drie om de Algemene Waterschapspartij, Betaalbaar Water en Water Natuurlijk.

Voorafgaand aan het verkiezingsdebat wordt de partijen gevraagd te reageren op twaalf stellingen. Na afloop worden die gepubliceerd, om zo de Groningers inzicht te bieden in de standpunten van politieke partijen over groene thema’s. Zes van de twaalf stellingen komen tijdens het debat zelf aan de orde. De leiding is in handen van Bram Douwes. Het debat is gratis bij te wonen, maar reserveren via forum.nl is nodig.

De zes organisatoren van het debat zijn Het Groninger Landschap, IVN Groningen, Landschapsbeheer Groningen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.